Πως η αυτοπεποιθηση των ανδρων επηρεαζει τη στυση

zygari

Οι άνδρες που πιστεύουν στον εαυτό τους και νιώθουν περήφανοι για τα προσόντα τους φαίνεται πως απολαμβάνουν μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι οι άνδρες που δε νιώθουν ανασφάλεια για τα γεννητικά τους όργανα αντιμετωπίζουν και λιγότερα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

«Τα ευρήματα είναι απολύτως λογικά», δηλώνει η Ντέμπι Χέρμπενικ, επικεφαλής της μελέτης και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. «Όταν ο άνδρας κατακλύζεται από το άγχος και την ανασφάλεια, αυτό έχει σίγουρα αρνητικές συνέπειες στη σεξουαλική του επίδοση», υποστηρίζει.

Αν και η πλειονότητα των ανδρών δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κακής αυτοεικόνας, η μελέτη έδειξε ότι περίπου ένας στους πέντε άνδρες νιώθει μειονεκτικά για το μέγεθος του πέους του.

Ένας καταλυτικός παράγοντας για το αυξημένο στρες και την έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι η πορνογραφία, σύμφωνα με τη μελέτη. Τα πρότυπα που προβάλλονται σε αυτές τις ταινίες αναφορικά με το μέγεθος του ανδρικού μορίου και τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δεν είναι ρεαλιστικά κι έτσι δημιουργούνται στο μέσο άνδρα φοβερές ανασφάλειες για τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Πηγή: Onmed

You must be logged in to post a comment